luni, 16 august 2010

10 motive pentru care iubim măslinele

1. Măslinele şi ulei lor reprezintă una dintre cele mai bune surse de vitamina E, care ne păstrează pielea tânără.
2. Au efect antiinflamator, luptând împotriva astmului şi artritei.


3. Sursă bun de acizi graşi Omega 3 şi 6, sănătoşi pentru inimă şi buni în tratarea şi prevenirea depresiei.
4. Fructul cu cea mai mare cantitate de calciu din natură, de două ori mai mult decât portocalele.


5. Nivel crescut de polifenoli, antioxidanţi cu proprietăţi antibacteriene şi utili împotriva ciupercilor dăunătoare.
6. Combinaţia de vitamina E şi grăsimi monosaturate protejează celulele de radicalii liberi.


7. Măslinele sunt un aliment bun pentru cei care practică bodybuilding-ul, având un raport proteine-grăsimi asemănător cu carnea roşie.
8. Conţin luteină, bună pentru sănătatea ochilor şi împotriva îmbătrânirii premature.
 

9.Bune pentru detoxificare, curăţând colonul şi combătând constipaţia.
10. Pline de minerale, care dau corpului mai multă energie şi putere.

Nu uitaţi! Alegeţi măslinele cu atenţie, în funcţie de modul de conservare. Metodele tradiţionale primează în faţa conservelor, cele la borcan, în ulei, sunt mai sănătoase şi mai naturale. La fel, uleiul de măsline să fie extra virgin, asta înseamnă că este de primă presă şi presat la rece. Ai grijă! Etichetele pe care apare 100% extra virgin sunt cele care te interesează, pentru că, în rest, este posibil să găseşti produse care au doar 10% ulei extra virgin, amestecat cu ulei de măsline obişnuit. Alege sticlele închise la culoare, care păstrează calităţile produsului, şi ţine minte că uleiul mai scump e, în cele mai multe cazuri, cel mai bun.

Niciun comentariu: