miercuri, 11 august 2010

Motive pentru care să nu-ţi laşi prietenii să mănânce de la McDonald's

1. Mâncarea trebuie să fie perisabilă. E un proces natural. Karen Hanrahan a păstrat un burger McDonald's din 1996. Iată cum arată la finalul experimentului, în 2008. 
 

2. Ar trebui să mergi 7 ore în continuu ca să poţi să arzi caloriile unui meniu Big Mac mare.


3. McDonald's alimentează distrugerea pădurii amazoniene. Majoritatea hranei bazate pe soia, cu care sunt îngrăşate animalele care ajung în produsele de la McDonald's, e crescută în Amazon.


4. Grăsimea din mâncarea de la McDonald's susţine disfuncţia endotelială, asociată cu infarctul şi... disfuncţiile erectile.


5. Doar în SUA, 952 285 de vaci sunt omorâte pentru a susţine industria acestui fast food. DOAR în SUA.
6. Băuturile pe bază de lapte conţin foarte mulţi conservanţi, foarte mult zahăr şi, în general, foarte multe chimicale. Alege o băutură ieftină şi sănătoasă. Bea apă, pune-ţi un pahar cu lapte. Nu cumpără un shake royal, doar pentru că e dulce şi îţi satiface o poftă imediată.


7. Când mănânci un burger cu pui, îi dai organismului tău două treimi din necesarul de sodiu (sare) pentru o zi întreagă. De la asta până la tensiune mare mai e doar un pas. Sau un sendviş.
8. În sfârşit dezvăluită! Reţeta "sosului secret" din Big Mac: ulei de soia, murături (castravete, sirop de porumb, zahăr, oţet, sare, gumă xantan, sorbat de potasiu, extracte de condimente, polisorbat), apă, gălbenuş de ou, oţet distilat, sirop de porumb, pudră de ceapă, seminţe de muştar, sare, condimente, propilen glicol alginat, benzoat de sodiu, zahăr, praf de usturoi, proteină vegetală (porumb hidrolizat, soia, cereale), colorant caramel, extract de paprika, lecitină de soia, turmeric (colorant), calcium disodium EDTA. Cu alte cuvinte, ulei şi sirop de porumb, cu coloranţi şi chimicale.

Niciun comentariu: