marți, 31 august 2010

S.O.S sos!

SOS1, sosuri, s. n. Preparat culinar lichid sau vâscos (de obicei condimentat) cu care se pregătesc sau cu care se servesc unele mâncăruri. – Din fr. sauce.


S.O.S.2, s.o.s.-uri, s. n. Apel internațional radiotelegrafic transmis de o navă în pericol de scufundare. ♦ P. gener. Apel, semnal prin care se cere ajutor în caz de pericol. [Citit: se-o-se sau es-o-es] – Din engl., fr. s.o.s.

S.O.S sos!, de folosit atunci când nu ştii ce conţine sosul din mâncarea ta. Fie că e un aparent inofensiv dressing de salată, fie că e un "sos special" în burgerul tău, ai dreptul să ştii dacă îţi introduci organismul unei liste interminabile de ingrediente sau unei reţete simple. Aşa cum v-am arătat mai devreme (vezi punctul 8),  în fast food trebuie să te aştepţi la ingrediente ascunse, nocive pentru sănătate. 


Schimbarea adusă de FreShaorma: pregătim sosurile în fiecare zi. Asta înseamnă că nu folosim alimente semipreparate, sosuri de proastă calitate, folosite în industrie, pline de conservanţi şi de arome artificiale. Respectăm o reţetă tradiţională, de bun simţ, pe care, probabil, o folosiţi şi voi acasă. 


Scurt exemplu ilustrativ: maioneza o vom face cu gălbenuş de ou, ulei, muştar, sare, lămâie şi un strop de zahăr. Fără În fiecare zi. 




 

Niciun comentariu: